Om Krypto-serien

Ned i dypet

Ophelia flytter til fosterfamilien Birken i Saltvik og blir kjent med fiskeren Bernard. Begge har observert tegn etter sjømonster, og sammen finner de sjømonsteret Krako og en forsvunnet gutt! De redder gutten, men Krako blir tatt til fange av akvariesjefen.

Ned i dypet er den første boka i serien Krypto.

Orkanen

Akvariet blir stengt på grunn av et orkanvarsel, og Ophelia og Bernard frir Krako fra fangenskap i en dramatisk og farefylt redningsaksjon. Da et nytt monster redder Ophelia fra havet, blir det tydelig at hun har en helt spesiell tilknytning til sjømonstrene. Er de farlige, eller er det menneskene som gjør dem utrygge?

Orkanen er den andre boka i serien Krypto.

Havgapet

Dalis stjeler Ophelias bok om kryptozoologi. Ophelia og Bernard følger etter henne på havet og oppdager at Dalis jobber i en hemmelig organisasjon – Krypto. Dalis blir hardt skadet i et dramatisk møte med et nytt sjømonster, og sammen med Dalis setter Bernard og Ophelia kursen mot Fingals øy, der Krypto har sitt hovedkvarter. De finner ut at organisasjonen ikke jakter på sjømonstrene, men jobber for å bevare dem og holde dem skjult.

Havgapet er den tredje boka i serien Krypto

Frostrøyk

Organisasjonen på Fingals øy føles merkelig kjent for Ophelia. Hun utforsker øya på egen hånd, og i møte med en farlig stim av sjømonster oppdager hun at hun mestrer krypto-lokkesanger, forstår underlige krypto-tegn og kan temme sjømonster. Det viser seg at hennes biologiske far har tilknytning til Krypto. Er det riktig av organisasjonen å holde det de vet om sjømonstrene hemmelig?

Frostrøyk er den fjerde boka i serien Krypto

Dypfryst

Ophelia og Bernard blir med Dalis på ekspedisjon til Arktis. Hakk i hæl følger akvariesjefen og noen amerikanske forretningsmenn, som ønsker å tjene penger på sjømonster. Ophelia finner spor etter faren sin, og det går opp for henne at han prøvde å avsløre Krypto. Han mente at om bare menneskene hadde kjent til sjømonstrene, ville vi også tatt hensyn til dem. Under ekspedisjonen utsettes Ophelia for stor fare, og akvariesjefen skjønner at han må gi opp forretningsplanene

Dypfryst er den femte boka i serien Krypto.

Oppslukt

Fiskerne i Saltvik mener at Lille-Krako er farlig, og vil bli kvitt ham. Men Ophelia tror ikke på at det er Lille-Krako som ødelegger båtene i havna. Det må være noe annet i vannet, et større monster. Ophelia går under havoverflaten, der hun ser hauger av søppel og oljesøl! 

Kan Ophelia overbevise folk i Saltvik om at monstrene ikke er farlige, men sultne?

Oppslukt er den sjette boka i serien Krypto.

Ildsjø

Ophelia og Bernard kan endelig puste ut etter mange farlige oppdrag. Men roen varer ikke lenge. Da Ophelia mister det kjæreste hun eier, må hun ut på en ny reise til Fingals øy. 

Der lurer det farer både over og under overflaten. Og Ophelia oppdager et hus som virker veldig, veldig kjent …

Ildsjø er den syvende boka i serien Krypto.

Krypto er en serie som skal bestå av 10 bøker om miljø- og dyrevern.
Hvordan bevare og redde noe som er ukjent og skummelt for folk flest

Tegneserien er skrevet og tegnet av Hans Jørgen Sandnes, som blant annet står bak illustrasjonene til de populære Detektivbyrå nr. 2-bøkene.

TEAMET I SANDNES MEDIA
Hans Jørgen lager ikke bøkene helt alene.
Teamet bak bøkene består av:
Ann-Kristin Lie (fargedesign) 
Jon Løvaas (scenografi og miniatyrer) 
Lars Thorsen (sats og ubåt-design)

TAKK TIL:
Hans Ivar Stordal (konsulent)
Gyldendal, særlig Majlin Keilhau (designansvarlig) 
og  Bente Lothe Orheim (redaktør) 

Musikken du hører på mange av videoene på denne nettsiden er laget av Jan Morgenstern.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?
Send Krypto-teamet en epost på:
ophelia@kryptoserien.no